6 načinov, kako je PS Vita boljši od PSP

Kazalo:

6 načinov, kako je PS Vita boljši od PSP
6 načinov, kako je PS Vita boljši od PSP
Anonim

Ko primerjate PSP s PS Vita, je pomembno pogledati dlje od kozmetičnih podobnosti in razlik. Tukaj je šest funkcij, ki jih ima PS Vita in jih PSP nima.

Sony je leta 2014 ukinil PSP. PS Vita je bil ukinjen leta 2019.

Informacije v tem članku veljajo za model PlayStation Vita in PS Vita Slim.

Prava integracija PS4

Image
Image

Medtem ko je bila integracija PSP-PS3 precej omejena, je bila PS Vita zasnovana za uporabo s PlayStation 4. Pravzaprav je mogoče Vito uporabljati kot krmilnik za igre PS4 med igranjem na televizorju. Podobno lahko nadaljujete z igranjem iger za PS4 na vaši Viti zahvaljujoč funkciji oddaljenega igranja. Podatke o igri lahko shranite na pomnilniško kartico, združljivo s PS Vita, in jo sinhronizirate s svojim PS4. Na žalost ne morete igrati iger PS Vita na televizorju brez dodatne opreme.

Dvojne analogne palice za dušilne kontrole

Image
Image

Ena najpogostejših pritožb o PSP je bila njegova ena analogna palica. Prvoosebne streljačine je skoraj nemogoče igrati brez dveh palic, veliko iger pa se za nadzor kamere zanaša na drugo palico. Ne samo, da je bila PS Vita dodana druga palica, ampak je bila izboljšana tudi zasnova, zaradi česar so bolj podobni običajnemu igralnemu krmilniku.

Podpora za zaslon na dotik in sledilno ploščico

Image
Image

Ena velika prednost, ki jo imata Nintendo DS in 3DS pred PSP, je podpora za zaslon na dotik. Pred mnogimi leti je razvijalec PSP homebrew napovedal načrte za proizvodnjo zaslona na dotik, ki bi ga lahko naknadno vgradili v PSP, vendar se to nikoli ni uresničilo. Ne samo, da ima PS Vita zaslon na dotik za svoj glavni zaslon, ampak ima tudi sledilno ploščico na zadnji strani naprave.

Fotografske in RR zmogljivosti

Image
Image

Za fotografiranje morate kupiti dodatek za PSP. PS Vita pa ima dve vgrajeni kameri (ena zadnja in ena spredaj). Kamere ne zajemajo le fotografij; omogočajo tudi igranje iger razširjene resničnosti (AR), kot je InviZimals.

Vgrajeno zaznavanje gibanja

Image
Image

Čeprav je Datel izdelal dodatek Tilt FX za prenos nadzora gibanja v PSP, je bila to nerodna rešitev, saj je zasedel priključek za slušalke in ni imel prehoda za prave slušalke. Prav tako je zahteval, da uporabnik naloži programsko opremo, da bi združljive igre dejansko delovale z napravo. Po drugi strani pa ima PS Vita vgrajeno zaznavanje gibanja, zaradi česar je tako dober (ali morda celo boljši) od krmilnikov Sixaxis in Dualshock 3 za PS3.

Ekskluzivne igre in aplikacije PS Vita

Image
Image

Medtem ko na Sonyjevi novejši ročni konzoli ne morete igrati iger PSP, ima Vita lastno knjižnico iger in aplikacij za prenos, ki niso na voljo za noben drug sistem. Obstajajo tudi naslovi, kot sta Final Fantasy X HD in Final Fantasy X-2 HD, ki sta bila izdana tako za Vita kot za PS3, ki omogočata skupno rabo shranjenih podatkov med konzolami. Če ste igre prenesli iz omrežja PlayStation Network na vaš PSP, jih lahko igrate na vašem PS Vita ali PS3.

Priporočena: