Kako pravilno držati iPad

Kazalo:

Kako pravilno držati iPad
Kako pravilno držati iPad
Anonim

Kaj morate vedeti

  • Portret: iPad držite tako, da sta krajši strani zgoraj in spodaj. To pomeni, da je kamera na vrhu.
  • Ležeče: iPad držite tako, da je daljša stran zgoraj in spodaj. Gumbi za glasnost naj bodo na vrhu.
  • Fotografija ali videoposnetek: imejte gumb Domov na dnu ali desni strani zaslona, da kamero, obrnjeno nazaj, poravnate z vrhom iPada.

Ta članek pojasnjuje različne načine pravilnega držanja iPada in različne prednosti vsakega načina. Ta navodila veljajo za vse modele iPad.

Kako držati iPad v pokončnem načinu

Portretni način, kar pomeni, da iPad držite s krajšo stranico na vrhu, dobro deluje pri brskanju po spletu ali preverjanju Facebooka. Apple je zasnoval iPad za boljši prikaz spletnih mest v pokončnem načinu, v katerem običajno držite telefon, ko brskate po spletu. Ko ga držite tako, naj bo gumb Domov na dnu, kar ga postavi pod zaslon.

Image
Image

Ta usmerjenost olajša doseganje gumba Domov. Prav tako postavlja kamero na vrh, kar olajša video klice s FaceTime. To je tudi najboljša orientacija za fotografiranje selfijev.

Če je gumb Domov na dnu, so gumbi za glasnost v zgornjem desnem kotu, gumb za prekinitev pa na vrhu iPada. Morda se zdi, da držanje iPada na glavo deluje dobro, ker iPad obrne zaslon, vendar če je gumb za prekinitev na dnu zaslona, ga je enostavno nenamerno sprožiti, če iPad postavite na mizo ali v naročje.

Kako držati iPad v ležečem načinu

Ležeči način, kar pomeni, da iPad držite z daljšo stranjo na vrhu, je običajno za igre in gledanje videoposnetkov. Prav tako lahko naredi besedilo na zaslonu bolj vidno in udobno za branje, ne da bi morali vklopiti možnosti dostopnosti.

Image
Image

Ko uporabljate ležeči način, je gumb Domov na desni strani zaslona. Gumbi za glasnost so na vrhu iPada, gumb za zaklepanje pa v zgornjem levem kotu. Prav tako priročno ne pušča ničesar na dnu. Tako kot takrat, ko držite napravo v pokončnem načinu, tudi če držite gumbe stran od te strani iPada, preprečite, da bi jih nenamerno sprožili.

iPad deluje ne glede na to, kako ga usmerite. Toda zaradi teh položajev so gumbi bolj dostopni in vam omogočajo, da tablični računalnik položite na površino, ne da bi pomotoma spremenili glasnost ali zaklenili napravo.

Kako držati iPad med fotografiranjem ali zajemanjem videa

Ta pravila o postavitvi gumba Domov na dno zaslona v pokončnem načinu ali na desni strani zaslona v ležečem načinu veljajo tudi pri fotografiranju ali snemanju videoposnetkov z iPadom. Če imate gumb Domov na dnu ali na desni strani zaslona, kamero, obrnjeno nazaj, poravnate z vrhom iPada.

Če je kamera na dnu iPada, je lažje, da vam prsti nehote ovirejo, ko držite tablico. Če iPad primete na sredini in ga držite blizu prsi ali obraza, lahko vaše roke in zapestja motijo delovanje zadnje kamere.

Želite uporabljati ležeči način ali pokončni način, vendar ugotovite, da je vaš iPad obtičal v eni orientaciji? Ugotovite, kaj storiti, če se vaš iPad ne vrti.

Priporočena: